Texelse lavendel - Texelhuisje
22579
single,single-portfolio_page,postid-22579,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Texelse lavendel

Texelse lavendel is een geurige, houtachtige kruidenstruik die oorspronkelijk in de Provence in Frankrijk goeide, en sinds enkele jaren ook op Texel. Van lavendel kun je van alles maken: verzorgingsproducten zoals bodylotion, zeep, shampoo, maar ook thee, honing, geurzakjes en lichaamsolie met rustgevende eigenschappen. En sinds kort zijn er ook de Texelse lavendelbonbons. Sanne en Fenneke: “Wat bij ons voorop staat is de kwaliteit en oorsprong van de ingrediënten. Vanaf het planten van de lavendel tot en met het inpakken van de producten doen we bijna alles zelf. De producten zijn zuiver en worden geselecteerd op de bijzondere eigenschappen van lavendel. Als eerste is dat het ontspannende effect, en daarnaast is er de van nature ontsmettende werking. Voor onze producten is dat een ideale combinatie.”

Kortom, de nichtjes Sanne en Fenneke Lap uit Den Hoorn verkopen heerlijke Texelse lavendel als beauty- en wellnessproduct.

Het leek Sanne en Fenneke niet onmogelijk om lavendel te verbouwen op Texel. Het eiland staat immers bekend om de vele zonuren. In 2007 hebben ze lavendelstruikjes rechtstreeks uit de Provense op een stuk land uitgeplant en al snel veranderde dat in een prachtig lavendelveld. Na de eerste oogst gingen de meisjes van start met hun eigen lavendelproducten. Het schapenboetzeepje is inmiddels een klassieker.

Adres

Pater Witteplein 23

Telefoonnummer

06 10699108 en 06 30929875

Foto credits

Blommingdale