Schipbreuk- en juttersmuseum Flora - Texelhuisje
22547
single,single-portfolio_page,postid-22547,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Schipbreuk- en juttersmuseum Flora

En nóg een bezoek aan een juttersmuseum stond op het programma: Schipbreuk- en juttersmuseum Flora. Dit is ook een bezoek waard. ‘Een hoop rommel uit de zee maar met liefde vergaard en bewaard’.

Strandjutter Jan vertelde spannende verhalen over alles wat hij de afgelopen 75 jaar heeft meegemaakt toen hij de Texelse kust heeft ‘afgestruund’. Verhalen over de stoere wereld van het strandjutten, het reddingswezen en de visserij. We hingen aan zijn lippen. Op het buitenterrein liggen veel bijzondere voorwerpen. Naast het museum is er een fijn café en een grote buitenspeeltuin met picknickplaats en een souvenirshop.

Juttersmuseum Flora is het gehele jaar open, iedere dag van 10.00 -17.00 uur. Het museum is rolstoelvriendelijk, honden zijn welkom, mits aangelijnd en er is een ruime parkeerplaats. Juttersmuseum is prima te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Het museum ligt tussen Den Burg en De Koog, op de Pontweg 141A.

Voor groepen of schoolklassen is er een mooie aparte ruimte waar gezamenlijk kan worden geluisterd naar de spannende verhalen.

Adres

Pontweg 141 A 1796 MA De Koog

Telefoonnummer

0222 - 321230