Ronde om Texel - Texelhuisje
22534
single,single-portfolio_page,postid-22534,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Ronde om Texel

De Ronde om Texel is het grootste catamaran-evenement ter wereld, wat een geweldig spektakel! De catamarans strijden op de wateren rondom Texel om zo snel mogelijk om het eiland te varen. Ongeveer 10.000 toeschouwers komen naar het strand en duizenden mensen staan bij de Vuurtoren en in Oudeschild. Voor het publiek is het een prachtig gezicht hoe de 250 boten tegelijk van start gaan. Het jaarlijkse evenement vindt altijd in juni plaats en is absoluut een aanrader om mee te maken, ook als je geen catamaranfan bent. De sfeer die je proeft bij de start, vind je nergens. Houd voor de exacte datum de website in de gaten!

Veel mensen bekijken de race vanaf andere locaties, bijvoorbeeld vanaf het strand bij de vuurtoren, de dijk bij Oudeschild of de veerhaven. Maar het is niet echt nodig om het strand bij Paal 17 te verlaten, want daar is in de tussentijd ook van alles te beleven.