Naaktstranden op Texel | Texel naaktstrand
22573
single,single-portfolio_page,postid-22573,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
naaktstranden op Texel naaktstrand texel

Naaktstranden op Texel

Niet direct onze eigen hobby, maar wel iets waar we heel benieuwd naar waren: naaktstranden op Texel. Zijn die er? En zo ja, waar dan? Er zijn er zelfs twee. Waar precies, zie je op het kaartje. Het nudistenstrand in Den Hoorn is te vinden tussen strandpalen 10,13 en 8,00. Het naaktstrand in De Cocksdorp vind je tussen strandpalen 26,4 en 27,45. Van de twee naaktstranden ligt degene in Den Hoorn het dichtste bij de veerboot (7 kilometer). Per auto en per fiets is het naaktstrand alleen bereikbaar via Hoorderslag. Op deze site vind je de exacte looproute naar dit naaktstrand.

 

Vlakbij huisje Blommingdale is ook een van de naaktstranden op Texel te vinden. Tips en trics om er te komen vind je hier. Naaktrecreatie in de Cocksdorp is toegestaan tussen paal 26,4 en 27,45. Het gebied staat met borden aangegeven. Aan de noordkant van het naaktstrand ligt op circa 1400 meter afstand het prachtige natuurgebied de Slufter. Omdat dit gebied gedurende de zomermaanden alleen toegankelijk is via het naaktrand is de Slufter ook erg geschikt voor naaktrecreatie. Er zijn geen paviljoens of andere voorzieningen aanwezig. Bij de strandopgang Krimweg is het strandpaviljoen paal 28 aanwezig (niet naturistisch). Ook staat hier een klein winkeltje/snackbarretje op het strand. In de duinen mag niet naakt worden gerecreëerd. Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht, de dichtstbijzijnde reddingspost staat bij de strandopgang op 500 meter afstand.

 

Naakt kamperen kan ook op Texel. Op ongeveer twee kilometer afstand vanaf het naaktstrand Den Hoorn is camping Loodsman Duinen te vinden. Op deze camping is een gedeelte speciaal ingericht voor naaktcampeerders. Op het naturistische deel van deze camping zijn ongeveer 100 plaatsen gereserveerd voor tenten, vouwwagens en caravans. Geniet ervan!

Foto credits

Seven Days