Ecomare - Texelhuisje
22529
single,single-portfolio_page,postid-22529,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive

Ecomare

In Ecomare ontdek je alles over de natuur van de Wadden en de Noordzee in het natuurmuseum, zeeaquarium, zeehondenopvang, vogelopvang en duinpark. Leer meer over de zeehonden en bekijk ze van heel dichtbij tijdens het zeehondenvoeren!

Op Ecomare kun je heel dicht in de buurt van de zeehonden komen. Tijdens het voeren (om half twaalf en om half vier) vertellen de verzorgers van alles over de zeehonden en de Waddenzee. Vaak zie je er ook jonge zeehonden in de opvang. In de zomer zijn dat de gewone zeehonden, en in de winter grijze. Grijze zeehonden worden namelijk in hartje winter geboren.

In een speciaal bassin zwemmen twee bruinvissen. Bruinvissen zijn kleine walvissen. Het zijn vrolijke, lieve dieren die heel erg van aandacht en spelletjes houden. Via de onderwaterramen kun je proberen met ze te spelen. Om half elf en om half twee is er een presentatie over bruinvissen  waarbij van alles verteld wordt over de bruinvissen.

In de vogelopvang van Ecomare komen zieke, gewonde en verzwakte vogels weer op krachten. Voor vogels die olie op hun veren hebben is er een speciale vogelwasmachine. Door de ramen en op een filmpje kun je zien hoe er in de vogelopvang gewerkt wordt.

Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. In de grote open aquaria leven veel soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Ieder aquarium heeft zijn eigen leefgebied. Zo zie je welke vissoorten er vooral in open zee leven en welke in de havens. Om half drie worden de dieren in het zeeaquarium gevoerd.

 

Adres

Ruijslaan 92 1796 AZ De Koog

Telefoonnummer

0222 - 317741